lauantai 13. huhtikuuta 2013

Elban brunssi

Viime sunnuntaina kävimme miehen kanssa brunssilla ystäväni siskon Poriin maaliskuun lopulla avaamassa todella ihastuttavassa viinibaarissa, Café Elbassa.

Elba on tunnelmallinen kahvila ja viinibaari Gallen-Kallelankadulla Porissa ja se tarjoilee kahvin ja vaihtuvien erikoisviinien lisäksi pikkupurtavia ja salaatteja italialaiseen tapaan. Kahvilasta saa myös herkullisia leivoksia ja jälkiruokia.

Kahvilan yrittäjäpariskunta Anette Kangasniemi ja Antti Jalonen kertoivat mm. Radio Eazyn haastattelussa, että yrityksen piti alunperin olla pelkästään Aneten projekti, mutta Anette sai houkuteltua avopuolisonsa mukaan toimintaan. Kahvilan idea syntyi Aneten ollessa vaihto-oppilaana Italiassa Elban saarella. Anette kertoo, että Elban saarella tunnelma oli niin rento ja kiva, että hän päätti tuoda sen kotiin matkamuistona. Nyt Elban saaren tunnelma on kaikkien aistittavissa Aneten ja Antin avaamassa lämminhenkisessä ravintolassa. Lienee kai turha mainita, että kahvilan nimikin on tuliaisia Aneten viime kesän vaihto-oppilasreissulta.

Suosittelen kaikkia viinien ja italialaisten ruokien ystäviä tutustumaan tähän suloiseen ja intiimiin uutuusravintolaan Porin keskustassa. Todella freessi uutuus tämän kaupungin kaffilavalikoimaan!
Kahvilan kotisivut ovat avautumassa osoitteeseen elba.fi.
Facebookissa voit käydä tykkäämässä Elbasta täällä.

Me söimme brunssimme tällä kertaa ilman viiniä. Alkuun nautiskelimme tuoreita hedelmiä, salaattia, lämmintä patonkia ja croissantteja, ilmakuivattua kinkkua, salamia ja tuoremehuja.
Kahvi tarjoiltiin pöytään!

Saimme paikat yläkerrasta. Kahvilayrittäjien mukaan viime sunnuntaina brunssittelijoita ollut liikellä todella paljon. Me olimme liikenteessä vasta kahden aikaan iltapäivällä, joten vältyimme suuremmalta ruuhkalta, vaikka ravintola oli edelleenkin melko täynnä.

Hedelmien ja lämpimien leipien jälkeen poimimme brunssipöydästä kerrosjälkkäripikarit välipalaksi ennen varsinaista jälkiruokaa.

Ja jälkiruuaksi valitsimme valkosuklaakakkua, kaakaovadelmapiirakkaa ja Elban pannareita vaniljakermavaahdolla.
Nam!

Kahvilassa asiakaspaikkoja on myös yläkerrassa, josta näkee alas tarjoilutiskille ja alakerran asiakastilaan.

Elban yrittäjäpariskunta Anette ja Antti. Kuva lainattu.
Tahdon toivottaa Elban upeille yrittäjille menestystä ja paljon onnea!

Ilman hulluja unelmia
ei synny viisaita päätöksiä
- Tommy Tabermann -

Viime sunnuntain brunssiasu oli seuraava:

Neuletakki Kiomi, teeppari H&M, housut Gant ja laukku Mulberry.

Huivi Vanzetti.

Wannabe-bikerit Gabor.

Ja sitten vielä loppukevennykseksi nää mun kutrit.
Mitäs sanotte? Yks tyviväri, oisko mitää?

2 kommenttia:

 1. Upeat bikerit!
  Niitä jäin ihailemaan.
  Onnea täältäkin uusille ravintolan omistajille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harakka! Vähän erilaiset bikerit kuin on monissa blogeissa näkynyt. Tykkään tosta konjakonruskeasta väristä ihan tosi paljon.

   Poista