Tilliliha on erittäin herkullista ruokaa.
Näin syntyy maailman parhain tilliliha. Ohje on anoppini ja julkaistu hänen luvallaan.
Tilliliha
n. 1kg naudan sisä- tai ulkopaistia
2 sipulia isoina palasina
5 laakerinlehteä
kokonaisia valkopippureita maun mukaan
suolaa
1-2 tillin kukintoa (jos saatavilla)
2 nippua tilliä
Laita liha kattilaan ja lisää vettä niin paljon, että liha juuri ja juuri peittyy. (Ylempi kuva: ei näin! Vettä on aivan liikaa.) Kiehauta vesi ja kuori lihasta irronnut vaahto veden pinnalta. Lisää mausteet tillinippuja lukuunottamatta. Keitä lihaa n. kaksi tuntia. Jäähdytä.
Vinkki!
Voit keittää lihan jo edellisenä iltana ja antaa sen odottaa jääkaapissa seuraavaan päivään.
Revi liha sopivan kokoisiksi palasiksi. Liha pitää ehdottamasti repiä, klönttejä ei halua kukaan syödä.
Siivilöi keitinliemi ja suurusta se kattilassa.
Lisää KYLMÄÄN keitinliemeen n. 3 rkl vehnäjauhoja, sekoita hyvin ja nosta liedelle. Sekoita lientä niin kauan kunnes se sakenee ja anna muhia jonkin aikaa. Lisää lihat, hienonnettu tilli ja lopuksi n. 2-3 dl kermaa.
Tarjoile tilliliha esimerkiksi sitruunaglaseerattujen perunoiden kanssa, joiden ohjeen löydät täältä.
Kiitos vinkistä! Mä itse pidin koulun tillilihasta, enkä edelleenkään ymmärrä miksi kaikki sitä inhosivat. Ehkä läskiklönttejen takia?
VastaaPoistaMutta pitääpäs laittaa kokeilulistalle tämäkin klassikko. :)
Voi kunpa minäkin olisin tästä kouluaikoina tiennyt, olisin varmasti pitänyt! Kannatta ehdottomasti kokeilla, on ihan sairaan hyvää. :)
PoistaAnnan tekemää tillilihaa nom nom nom!! :)
VastaaPoistaOmmomnom vaan sun tekemille muurinpohjalätyille! <3
Poista