maanantai 10. syyskuuta 2012

Pari pipoa


Näistä pikkupikkupipoista ei nyt ole parempaa kuvaa, koska nämä ovat jo lämmittämässä pieniä vauvanpäitä.

Tein pipot jo keväällä suurella sydämellä. Tarkoituksenani oli osallistua ystäväni Janikan Satakunnassa organisoimaan pipokeräykseen, jossa kerättiin pipoja Jorvin sairaalan vastasyntyneille. Jorvissa oli päätetty, että säästösyistä he eivät enää pidä vastasyntyneillä myssyjä vaan niiden tilalla käytetään sideharsoa. Kovin kuulosti köyhältä! Tietysti Jorvin kätilöt olivat tätä vastaan ja alkoivat yövuoroissa kutoa pipoja vauvoille. Pian asia levisi eteenpäin ja monia auttamishaluisia ilmaantui. Aikaansaava ystäväni päätti tarttua toimeen Satakunnassa.

Pipokeräys onnistui yli odotusten. Pelkästään Satakunnasta pipoja tuli jo melkein vuodeksi Jorvin vastasyntyneille. Kokoon saatiin arviolta n. 3500 pipoa ja Jorvissa syntyy vuosittain noin 3600 vauvaa. Hyvä Janika ja hyvä Satakunta!

Niin, minä sitten en saanut aikaiseksi päätellä pipojani tarpeeksi ajoissa ja ne jäivät toimittamatta hyvään tarkoitukseen. Onneksi tuli lähisukuun pikkuisia, niin piponi pääsivät lopulta käyttöön.

Lisää tietoa PÄÄTTYNEESTÄ pipokeräyksestä ja pipon ohjeen löydät täältä.

3 kommenttia:

  1. Kiitos Krisse! Niin pieniä ja söpöjä nämä tosiaan oli, että kuukauden ikäiselle ei enää edes mahtunut.

    VastaaPoista
  2. Meidän Jossu oli niin iso jo syntyessään,et ihan hyvin sopi hänen päähänsä ainakin vähäksi aikaa:) Kivasti lämmitti päätä, tosin nyt jo muistona tallessa :)

    VastaaPoista