sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Täytetyt avokadot

Rapujuhlissamme alkuruuaksi tarjottiin katkaraputahnalla täytettyjä avokadoja.

Ohje oli tarkoitus lainata täältä, mutta tahnaa tehdessäni huomasin, että resepti ei vain toiminut. Lisäsin ohjeeseen aineita ja mausteita melkoiseti, jotta sain avokadoihini sellaista täytettä kuin olin ohjetta lukiessani kuvitellut saavani.


StarAnnan täytetyt avokadot kuudelle:

3 kypsää avokadoa
450g katkarapuja (pakaste)
yhden sitruunan mehu
2 rkl majoneesia
1 prk ranskankermaa
1/2 prk kermaviiliä
1 nippu tilliä
n. 1/2 nippua ruohosipulia
ripaus chilijauhetta
mustapippuria

Sitruunaa ja ruohosipulia koristeluun.


Halkaise avokadot ja ota kivi pois. Koverra hedelmäliha pois kuoresta ja soseuta se sitruunamehun kanssa haarukalla. Huljuta sitruunamehua koverrettujen avokadojen sisällä ja laita kuorenpuolikkaat talteen. Sulata katkaravut, kaada sulamisvesi pois ja hienonna. Sekoita katkaravut ja avokadosose keskenään ja lisää joukkoon majoneesi, ranskankerma ja kermaviili. Hienonna ruohosipuli ja tilli ja lisää ne tahnaan. Mausta chilijauheella ja mustapippurilla.

Täytä kuorenpuolikkaat tahnalla juuri ennen tarjoilua ja koristele esimerkiksi sitruunalla ja ruohosipulilla.


Alkuruoka oli namia! Ensi kerralla voisin kuitenkin käyttää kermaviilin asemesta esimerkiksi maustamatonta tuorejuustoa, jotta tahnasta tulisi hiukan paksumpaa. Oli nimittäin työ ja tuska saada vetelä ja valuvainen täyte pysymään avokadonpuolikkaan sisällä edes jotenkuten.

Niin ja hei, tahnaa muuten jää tästä satsista yli. Sillä voi sitten vaikka täyttää kuorenpuolikkaansa uudelleen...hups!

6 kommenttia: