perjantai 31. elokuuta 2012

Sekametelisalaatti

Eilen meillä oli lounaaksi salaattia.
Tällaista sekaan-vaan-mitä-sattuu-olemaan -salaattia, jonka olen kehitellyt jo vuosia sitten. Tämä on meidän perheen kestosuosikki! Salaatin pääraaka-aineet ovat pasta ja tonnikala, lisukkeita laitetaan kulloinkin oman mielen ja jääkaapin tarjonnan mukaan.


Tällä ohjeella salaattia riittää lounaaksi hyvin kahdelle aikuiselle ja ylikin jää sen verran, että illalla saadan oiva tappelu aikaiseksi siitä kuka lopun syö...vitsivitsi, ei tätä jää illaksi. ;)

n. 300g pastaa (esim. kolmivärinen fusilli)
1 prk tonnikalaa öljyssä

kurkku(a)
3 tomaattia
puolikas paprika
kukkakaalia
pala purjoa
n. 100g herne-maissi-paprikaa
fetaa

2 rkl sokeria
ripaus suolaa


Keitä pasta ja herne-maissi-paprika. Huutele ja pilko vihannekset ja laita ne salaattikulhoon. Lisää joukkoon keitetty pasta ja herne-maissi-paprika, jotka on jäähdytetty siivilässä kylmän vesihanan alla. Lisää feta ja tonnikala. Sekoita hyvin ja lisää sokeri ja suola ja sekoita uudelleen.

Vinkki!
Tonnikalasta ei kannata valuttaa kaikkea öljyä pois. Se tuo salaattiin hyvää makua ja estää pastaa jämähtämästä klimpiksi.


Päälle loraus Saarioisten Thousand Island -salaattikastiketta ja napaan. Toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti