tiistai 30. lokakuuta 2012

2x ristiäiset ja ristiäiskortit

Meillä on ollut perhepiirissä kahdet ihanat juhlat lokakuussa. Siskonpoikani ristiäiset Helsingissä ja siskontyttöni ristiäiset Eurassa. Molempia pienokaisia juhlittiin seurakuntakodeilla, sillä vieraita oli niin paljon, että kodit olisivat olleet liian ahtaita näille juhlille. Meillä on iso suku!

Siskonpojan ristiäisissä oli kaunis kastepöytä ja kukkaset.

Molemmissa ristiäisissa kastemaljana oli vanhempieni häälahjaksi saama kristallimalja. Kastepuku on aikanaan ommeltu minulle.

Ristiäiskakku oli syntisen hyvää ja sitä oli onneksi tilattu niin paljon, että sain tuoda kotiinkin iiiison palasen.

Kuvautin omaa pukuani, mutta itse päivänsankarista en huomannut ottaa yhtään kunnollista kuvaa kastemekko yllään. Mikä tohelo! Minun juhlavarustukseeni kuului Hennesin sininen paita ja vaaleanpunainen jakku, Ichin tummansinen puolihame sekä Oisin korkkarit. Kaulakorun olen saanut lahjaksi appeni puolisolta.

Meidän sinisilmäkaksoset serkkupoikansa juhlissa. Artulla on lakki väärinpäin ja korva rullalla. Taisi iskä laittaa lakin päähän...

Kastekortin tein sinisävyiseksi. Taustapaperi kiiltelee luonnossa vaan ei kuvassa. Jalanpohjat on embossattu kirkkaalla jauheella. Mukaan mahtui lisäksi pallopapereita, kukkia ja timangeja.

........


Siskontyttöni kastepöydässä oli vaaleanpunaiset kukat.

Näissä juhlissa muistin kuvata päivänsankaria kastemekossaan. Ihastuttava puku oli siskoni miehen puolelta. Pitsi oli paitsi kaunista myös todella trendikästä.


Ah näitä kakkuja! Otin ainakin kaksi neljä kertaa lisää...

Päälläni oli jo muutamat juhlat nähnyt Seppälän mekko. Olin niin ihastunut tähän mekkoon muutama vuosi sitten, että ostin sen kahdessa värissä, tällaisessa vaaleanbeigessä ja mustassa. Koru on Espanjasta ja kengät samat Oisit kuin aikaisemmissakin juhlissa.

Kastekortti mukaili edellistä hyvin vahvasti. Oikeastaan vain värit muuttuivat. Niin ja timangien tilalla oli puolihelmiä. Tässäkin kortissa taustapaperi kiilteli. Näkyykö se?

p.s. Pojasta tuli Otto.
p.p.s. Arvelin, että tytön etunimeksi olisi tullut Minttu. En osunut lähellekään, tytöstä tuli Irene.

4 kommenttia:

  1. Kylläpäs on ollut ristiäisiä! Haluatko sinä lisää lapsia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Eikä juhlat suinkaan tähän lopu, jouluun asti juhlitaan melkein joka viikonloppu. :) Kivaa!

      Poista
  2. Ihana tuo Seppälän mekko, tosi naisellinen mutta rento! H&M:ltä ostin hihattomana samantapaisen toissa kesänä ja olen pitänyt sitä tosi paljon, eikä se maksanut paljon mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tuosta Seppälän mekosta kyllä kait tosissaan, sillä oon käyttänyt sitä tosi paljon. Edullinen oli tämänkin, mutta edullisuudestaan ja kovasta käytöstä huolimatta istuu hyvin ja kangas pysynyt ryhdikkäänä.

      Poista