torstai 18. lokakuuta 2012

Hiusteni hoitajat

Tilasin jokin aika sitten Hairstorelta hiustenhoitotuotteita, sillä kylpyhuoneemme tursusi tyhjiä purnukoita.


Ostan tai tilaan shampoot, hoitoaineet ja lämpösuojat aina kampaamotarvikkeina. Päivittäistavarakauppojen valikoimaa käytän hyvin harvoin. Sen sijaan lakkoja voin ostaa tavallisesta marketista, mutta yleensä markettilakat eivät ole tarpeeksi pitäviä tarpeisiini. Poikkeus tietysti vahvistaa säännön: Schwarzkopfin got2b glued. Jo nimi kertoo, että tavara on sitä itseään, liimaa! Löytyy suurimpien markettien hiustuoteosastolta ja poikkeuksetta minun kaapistani.


Kaikki Paul Mitchellit sattuivat olemaan sopivasti neljänkymmenen prosentin alennuksessa Hairstorelta tilatessani, joten niitä klikkautui ostoskoriin kolmin kappalein. Strength-tuotteet lupaavat korjata vaurioitunutta hiusta ja antaa sille tuuheutta ja kiiltoa. TeaTree-shampoo taas sisältää australialaista teepuuöljyä, piparminttua, laventeliöljyä ja kamomillauutteita. Virkistäviä hiustenpesuja tiedossa siis.

En ole laisinkaan merkkiuskollinen hiustenhuoltaja. Paul Mitchellin shampoista ja varsinkin hoitoaineista pidän kuitenkin kovasti. Tähän mennessä olen pitänyt eniten Awapuhi-hoitoaineesta, mutta se on niin kamalan hajuista, että on siksi pois ostoslistalta. Myös kemiallisesti käsitellyille hiuksille tarkoitettu The Detangler-hoitoaine oli erityisen hyvää, sai kamman suorastaan lentämään hiusten läpi. Tällä kertaa halusin kuitenkin kokeilla jotakin uutta. (Strength-sarjaa olen jo ehtinyt muutamaan otteeseen testata, ja Detangler oli mielestäni  paljon parempaa.)


Pesen hiukseni noin neljä kertaa viikossa, ja noin kerran kahdessa viikossa syväpuhdistavalla shampoolla. Käytän joka pesukerta huuhdeltavaa hoitoainetta. Lisäksi käytän hiuksiin jätettävää hoitoainetta, tilanteen mukaan lämpösuojalla tai ilman. Tämä Bonacuren hiuksiinjätettävä hoitoaine ilman lämpösuojaa on mielestäni hinta-laatusuhteeltaan oikein toimivaa tavaraa. Ja varmistin vielä kampaajaltani, tämän päälle voi laittaa hoitoainetta, joka sisältää sen lämpösuojan, jos on tarvis.
 

Tilasin myös lakkaa ja tupeerauskamman. Lakan valitsin täysin randomilla, huolehdin vain siitä, että se on sarjansa jämäkintä tavaraa. Näiden lakkojen suhteen olen kovin kokeilunhaluinen.
Tupeerauskampa oli heräteostos, mutta se on osoittautunut yllättävän toimivaksi. Käytän sitä nykyään ihan joka kerta kun panostan vähänkin hiustenlaittoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti