lauantai 24. elokuuta 2013

Ei-materialistisesta ja materialistisesta syntymäpäivälahjasta

Syntymäpäiväni lähestyessä mies kysyi minulta ovelasti: Haluatko elämyksellisen vai materiaalilahjan? Ovelampana toivoin molempia, tietysti! Mutta ensisijaisesti sitä elämyslahjaa.

No, sen lahjan olen jo saanut. Mies vei minut ja pojat veneilemään lapsuudenmaisemiinsa. Oli ihanana hommannut ihka oikean soutuveneen ja sousi meidät rauhaisalle laguunille, jossa saimme uida, ottaa aurinkoa ja evästellä aivan rauhassa. Herkkueväät hän oli tietenkin pakannut kaikki tietämättäni. Jotakin ikimuistoistakin tuolla samaisella reissulla tapahtui. Lähtiessämme laguunilta takaisinpäin ja miehen vähän rivakammin soutaessa, airo katkesi. Ensin asia vain nauratti, mutta kun oikeasti tajusimme olevamme keskellä järveä yhden ehjän ja yhden katkenneen airon kanssa, alkoi hymy hyytyä. Onneksemme matka ei ollut ihan kamalan pitkä ja meillä oli myötätuuli. Nysäairolla melomalla ja ehjällä soutamalla onnistuimme pääsemään rantaan. Vastatuulella tuskin olisimme rantaan selvinneet ilman apua. Onni onnettomuudessa eikä siitä sen enempää.

Olen tässä tasaisin väliajoin vihjaillut miehelle siitä materiaalilahjastakin. Tarvitsisin nimittäin ihan oikeastikin uuden rannekellon.

Ja se on minulle luvattu! Kunhan vain päätän, millaisen haluan.

Olen selaillut kellovalmistajien sivuja ristiin rastiin viime päivinä, ja päättänyt (sentään sen), että tuleva kelloni on Thomas Sabon käsialaa.

Näitä kelloja en onnistunut löytämään Suomesta, vaikka kyselin monesta eri Thomas Saboa myyvästä kultasepänliikkeestä. Timanttisilla täällä Porissa myyjä sitten lupasi ottaa yhteyttä Sabon edustajaan ja kysyä häneltä, onko kelloja mahdollista edes tilata Suomeen. Muutama päivä sitten Timanttisilta otettiin minuun yhteyttä ja kerrottiin, että edustaja oli ehdottanut tilaamista suoraan Sabon omilta nettisivuilta. Sieltä siis toimitetaan Suomeen, mikä oli hyvä asia, mutta päätös allaolevien viiden vaihtoehdon välillä olisi ollut paljon helpompi tehdä, jos liike olisi voinut tilata mallikappaleita liikkeeseensä...

+ Kellotaulu on kauniin värinen
+ Kellotaulu on iso (ø 33 mm)
+ Safiirilasi
+ Kaikki numerot on merkitty kellotauluun (joko numerona tai pisteenä)
 
- Ei päivämääränäyttöä
- Kivet kellotaulun ympärillä ehkä liian bling?
- Onko valkoinen rannekkeen osa luonnossa oikeasti kaunis?
- Kellon tietynlainen maskuliinisuus


+ Erittäin kaunis ja yksinkertainen kellotaulu

- Kellotauluun ei ole merkitty kaikki numeroita
- Nahkaranneke
- Ei safiirilasia

+ Erittäin kaunis ja yksinkertainen kellotaulu (sama kuin yllä)
+ Safiirilasi
+ Ranneke

-  Kellotauluun ei ole merkitty kaikki numeroita
-  Onko valkoinen rannekkeen osa luonnossa oikeasti kaunis?


+ Ranneke on kokonaan ruostumatonta terästä
+  Kellotaulu on iso (ø 33 mm)
+ Kaikki numerot on merkitty kellotauluun
+ Päivämääränäyttö

- Kellotaulu on jotenkin vanhanaikaisen näköinen
- Ei safiirilasia
- Kellon tietynlainen maskuliinisuus
 

Safiirilasi ja teräsranneke painavat vaakakupissa tällä hetkellä kaikkein eniten.
Kaikki te, jotka tunnette minut, voisitteko ystävällisesti auttaa valinnassa? Mikä näistä kelloista on eniten minun näköiseni ja tyyliseni? (Ja sanotte te mitä vaan, niin silti teen valinnan oman pääni mukaan, tunnettehan te minut. :D)

Loppuun vielä yksi kuva elämyssynttärilahjastani.
Mun miehet grillaamassa. Sydän.

(Kaikki kellokuvat: thomassabo.com)

10 kommenttia:

 1. Sinuna ostaisin ehdottomasti tuon valkoisen nahkahihnaisen kellon! Miksi ihmeessä nahkaranneke on laitettu miinukseksi? :o nahkarannehhan on huomattavasti mukavamman tuntoinen ranteessakin kuin teräs. Nahkaranneke muotoutuu just eikä melkein sopivaksi ranteeseen ja on pehmeää materiaalia kun taas teräs on hieman kova ja kolkko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on jo kello, jossa on valkoinen nahkaranneke, siksi tuo miinus. Kellotaulu oli niin kaunis, että se sai ottamaan tuon yhdeksi vaihtoehdoksi. Vasta tätä postausta tehdessä huomasin, että se on samanlainen tuon toiseksi alimman kanssa.

   Poista
 2. Ota tuo toiseksi alin. Tyylikkään näköinen! Nahkaranneketta en itse valitsisi, koska harmittaisi kun se käytön myötä nuhjuuntuisi harmaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo toiseksi alin on kyllä ihana! Mutta miltä tuo valkoinen-teräs -yhdistelmä sitten oikein mahtaa ranteessa näyttää? Luulisi, että paremmalta kuin nuhjaantunut valkoinen nahkaranneke... :)

   Poista
 3. Toinen kuva ehdottomasti sun tyyline:) noi kaikki muut näyttää miesten kelloilta,ainaki kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eih, tuo nahkarannekkeinen oli just se, jonka heti plokkasin mielessäni pois. :)

   Poista
 4. Ellei nahitsuranneke kelpaa ni sitten sen alapuolella oleva. Kellotaulun ympärillä olevista kirjaimista pääsee heti kyllä hehtaareille kellonajan suhteen. Onpa muuten hieno soutuvene viimeisessä kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä kans aika vahvasti kallistunut tohon toisiks alimmaiseen. Ja soutuvene tosiaan oli upea, kiitos vaan lainasta! ;) Koska tarviitte ne uudet airot? :D

   Poista
 5. Joko on kello valittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On on! :)
   Voisin esitellä sen tässä lähiaikoina, mikäli kiinnostusta on?

   Poista