tiistai 17. heinäkuuta 2012

Tarina Sen Oikean etsimisestä ja löytämisestä

Kaikki sanoivat, että siitä oikeasta ei voi erehtyä.
Ajattelin, että puhuvat täyttä soopaa. Sitä oikeaa ei ole olemassakaan.
Minä puin ja riisuin ainakin kolmekymmentä pukua Malagassa, kotipaikkakunnalla ja Helsingissä. Oli nättejä ja vähemmän nättejä. Vaan ei sitä oikeaa...Hääpukua!

Alla on kuvia pienestä osasta pukuja, joita sovitin. Kaikki kuvat on otettu helsinkiläisissä liikkeissä. Aikaa puvun etsimiseen meni useita kymmeniä tunteja. Siis ihan pelkästään siihen, että olin liikkeissä ja sovitin pukuja. Jos laskee matkat Porista Helsinkiin, netissä hääpukusivustoilla vietetyn ajan, odottelut liikkeissä ja siirtymiset liikkeestä toiseen, niin tunteja tulee varmasti jo satoja.  Kävin Helsingissä neljä (!) eri kertaa sovittamassa pukuja!!! Ja sitten vielä yhden kerran hakemassa sen oikean kotiin. Puvun hankkiminen oli ehdottomasti hääjärjestelyjen haasteellisin tehtävä. Mutta vaivannäköni palkittiin ja lopulta sain sellaisen hääpuvun, josta en ollut osannut edes uneksia!

Tykkäsin kovasti tämän puvun muodosta, erityisesti siitä, että helma lähti levenemään vasta reiden yläosan kohdalta. Tässä kohtaa kuitenkin ajattelin, että puvussani pitäisi olla niskan taakse tuleva lenkki. Ja tämän värikin oli liian valkoinen. Ei. 

Ouh, miksi edes kokeilin tätä? Muoto on kaikkea muuta kuin imarteleva. Ja nuo olkaimet (jotka eivät kunnolla kuvassa näy) olivat aivan karmeat. Totally no-no.

No niin, sitten sain toivomani lenkin niskan taa. Ja helmasta näkyi tylliä juuri niin kuin olin toivonut. Ja puvun muotokin oli jokseenkin sitä mitä etsein.

Tykkäsin sen verran, että testasin hunnunkin sopivuutta. Ja laahus oli todella kaunis. Ehkä.

 Jätin harkintaan. Ja siirryin seuraavaan liikkeeseen.


Sanoin, että haluan sellaisen, joka levenee vasta reiden kohdalta. Toive täyttyi, mutta helma oli muuten jotenkin outo ja yläosassa oli liikaa klumeruulia...eeeei.

Hyvin ymmärsivät, miten pyllyn pitää näkyä. Tämä leveni jälleen oikeasta kohtaa.

Yläosakin oli kaunis, mutta rintojen muotoa olisi joutunut etsimaan mikroskoopilla. Ei.


Tässä vaiheessa olin jo ymmärtänyt, että lenkin saaminen niskan taakse olisi lähes mahdotonta. (Ellei tietysti palaisi edelliseen liikkeeseen.) Tämä puku oli takaa kaunis, laahus leveni näyttävästi. Mutta edessä oleva koriste oli mielestäni liian kriittisessä kohtaa. Joten tällekin ei.Täydellistä hääpukua ei siis ollut olemassakaan. Olin jo menettänyt toivoni.

Selasin kuitenkin Meslewin hääpukukuvaston läpi, koska olin koittanut liikkeen kaikki minua miellyttävät puvut - ja etsin edelleen sitä oikeaa. Ja sitten P-A-M!!! Näin alla olevat kuvat. Tiesin heti, että tämä ylellisyys päälläni halusin astua vihille. Minun ei tarvinnut edes pukea luomusta päälleni, kun jo tiesin että olimme luodut toisillemme.Blue by Enzoani - Style Calistoga
Täydellisyys. Kaunein koskaan näkemäni hääpuku.

Kuvat lainattu http://www.recycledbride.com

Nähdessäni kuvat pukua ei ollut Suomessa. Se piti tilata jostakin päin maailmaa, en edes muista mistä. Eikä ollut ollenkaan varmaa, olisiko sitä maailmallakaan oikeassa koossa ja värissä ja ehtisikö se ylipäänsä saapua ajoissa.

 Mutta se ehti!


Pitkällä matkallaan puku oli rypistynyt ja se oli vähän liian iso. Ennen häitä puku kavennettiin ja silitettiin kunnolla.Ja voi miten se oli kaunis! Kaiken vaivan ja rahan arvoinen!Tänään on pumupulihääpäivämme! Kaksi vuotta sitten sain kulkea kokonaisen päivän Calistoga ylläni.

Mahtaisikohan puku vielä sopia minulle? Jaksaisinko kahden vuoden tauon jälkeen taas sovittaa sitä? Sopi tai ei, täydellisyys puvusta ei ole kadonnut minnekään. Luomus on edelleen kaunein kaikista näkemistäni hääpuvuista.

2 kommenttia: