keskiviikko 24. elokuuta 2011

Pinkkiä ja vinkkiä

Tällainen valmistui vielä syntymättömälle prinsessalle jokin aika sitten. Tässä kortissa olen käyttänyt Fiskarsin kohokuviointilaitetta jalanpohjissa ja alareunan ornamenttikuviossa. Ei menny ihan niin kuin kuvittelin tuo nauhojen liimaaminen kuitenkaan. Ensiksikin, nauhoja olisi pitänyt vähän silittää, ettei taitoskohdat näkyisi niin selvästi ja toiseksi, kyllä huomaa, että perheessä asuu laivasuunnittelija: Nauhat muodostavat aivan selvästi huvijahdin perän. Huvittavaa sinänsä, koska minä en ole se, joka niitä laivoja suunnittelee...

Kiva laite tuo kohokuviointialusta muuten, mutta yllättävän vähän sitä tulee käytettyä. Kohokuviointikynää kyllä käytän joka korttia tehdessä, koska sillä nuuttaan paperileikkurin uomaa apuna käyttäen A5-kokoisen kartongin keskeltä, jotta saan kortin kätevästi taitettua.

Kas näin:

Nuuttaussauma eli taitekohta "piirretään" kohokuviointikynän avulla.

Tässä valmis sauma.
Sattuuko joku muuten tietämään kummalta puolelta kortti pitäisi taittaa? Kuuluuko sauman kohopuolen siis jäädä kortin ulko- vai sisäpuolelle? Itse useimmiten jätän sen ulkopuolelle, mutta toisinkin päin olen kokeillut (enkä ole huomannut suurta eroa taitoskohdassa teen sitten kummin päin vain).

Lopuksi taitoksen viimeistely.

Ja tämähän oli tietysti täysin uutta kaikille askartelijoille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti