keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Tampereella nääs ja taas

Liki kolme viikkoa sitten olin Tampereella koulutuksessa kaksi päivää.
Ihan all by myself.
Ei lapsia, ei miestä, ei huonekaveria. Ei velvoitteita. Paitsi tietysti kouluttautua.
Oli aika ihanaa! Mennä ja tulla ja syödä ja nukkua juuri silloin kun itseä huvitti.

Kuva

Työkaverini oli varannut minulle huoneen Sokos Hotel Tammerista, joka oli mielestäni äärimmäisen hyvä ja hieno hotelli. Sisäänkirjautuessa minulle kerrottiin sen rakennuttajasta ja historiasta.

Kuva

Sokos Hotel Tammer rakennettiin vuonna 1929 ja se on tällä hetkellä Suomen kolmanneksi vanhin toiminnassa oleva hotelli. Tampereen teknillinen seura, joka hotellin aikanaan rakennutti, halusi siitä kansainvälisen vertailun kestävän loistohoteliln. Tämän vuoksi kaikki rakennusmateriaalit olivat ensiluokkaisia pienintä yksityiskohtaa myöden.


Vanhanaikaisuus oli säilytetty hotellissa hienosti. Katsokaapas vaikka tätä hanaa. (Kovin käytännöllinen tällainen kierrettävä malli ei kyllä ole!)


Myös veskipönttö oli säilyttänyt vanhanaikaisen ulkomuotonsa.


Hotellissa oli hauskoja pieniä juttuja, joilla yöpyjää oli huomioitu. Esimerkiksi yöpöydällä... Mutta siitä en viitsi paljastaa enempää, jos joku teistä on Tammeriin majoittumassa vaikkapa kesälomareissullaan.
Huoneeseen oli varattu myös (vaaleanpunainen!) lemmenlukko, jonka olisi saanut käydä sujauttamassa vaikkapa Patosillan kaiteeseen rakkaansa kanssa ikuisen rakkauden merkiksi. Joo, mut en mä yksinäni... :D


No sitten siitä minun päivästäni. Heti koulutuksen loputtua heitin kamat huoneeseeni ja lähdin shoppailemaan. Koulutusporukka pyysi terassille ja syömään, mutta minulla oli muita suunnitelmia. Olin päättänyt käydä ainakin Cottonissa ja Stockalla...


Ja niinhän minä kävin. Ja tiesin aika lailla tasan tarkkaan, mitä Cottonista halusin mukaani. Vihjeenä kuvan pinkki-oranssi laatikko.


Rankan ostoskierroksen jälkeen palasin hotellille ja rentouduin katselemalla loppuun Suomi-Slovakia-pelin, jonka Suomi hienosti voitti!


Illalla lähdin yksikseni vielä syömään ja terassille juomaan yhden siiderin (Somersby ♥) ja töllistelemään Tampereen torstai-iltaa.

Puoli yhdeltätoista olin takaisin hotellilla ja puoli kahdeltatoista sikeässä unessa.


Aamupala tarjoiltiin upeassa Tammerin salissa, jota koristavat kristallikruunut ja upeat linnamaiset verhot ja pylväät.


Aamupalalla oli panostettu siihen, että tarjottavat on tuotettu lähellä. Kahvi tuotiin suoraan pöytään ja sämpylät höyrysivät, ne olivat vastaleivottuja. Ekstrapisteitä minulta siitä, että tarjolla oli suurta herkkuani mustaamakkaraa! Kehaisinkin yhdelle tarjoilijalle, että aamupalanne on kerrassaan mainio!

Kyllä näillä eväillä oli mukava aloittaa uusi koulutuspäivä.
Ja olipas mukavaa saada vähän vaihtelua normaaliin työviikkoon. Tampere vaan on niin jees!

6 kommenttia:

 1. Tampere on kiva kaupunki ja Tammer upea hotelli. Olen siellä joskus yöpynyt ja tykkäsin kovasti. Silloin ei kyllä vielä noita lemmenlukkoja jaeltu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotelli oli todella, todella upea ja aamupala ensiluokkainen. Ja Tampere, siinä kaupungissa vain on sitä jotakin! :)

   Poista
 2. Tummaa jöötiä, heh. Mustaa letkua, haha.

  VastaaPoista
 3. Näyttää tosi kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannaatta Tammerissa joskus yöpyä, jos mahdollista.

   Poista