perjantai 21. joulukuuta 2012

Pehmeä paketti

Olin keskiviikkona ostamassa vihoviimeisiä joululahjoja. Kuinka ollakaan, joululahjaostokset tehtyäni ajattelin vain ohimennen vilkaista Sokoksen naistenvaateosastoa. Voi apua, alet olivat jo osittain alkaneet ja lopulta huomasin olevani sovituskopissa joululahjakassien ja valtaisan vaateröykkiön kanssa. Miten mulla aina käy niin, että kun ei laisinkaan ole tarkoitus ostaa mitään itselle, niin löydän ne parhaimmat jutut? Tottahan mun oli sitten ostettava joululahja itsellenikin. Pienenä puolustuksena, pidin kyllä vaatteita valitessani myös hiukan silmällä helmikuussa häämöttävää töihinpaluuta.


Jouluksi olin suunnitellut jo asukokonaisuudet, mutta onneksi joulua juhlitaan kolme päivää, niin voi olla että nämäkin ihanuudet päätyvät ylleni.


Paita on In Wearin. Harmikseni se on keinokuitua, 72 % viskoosia ja 28 % polyamidia. Puuvillainen olisi ollut vähemmän sähköinen ja muutenkin mukavampi päällä, mutta kun tämä oli niin nätti. s.Oliverin hameen päällyskangas on sentään 35 % villaa ja 27 % puuvillaa, loput keinokuituja. Toivottavasti se on edes kohtuullisen lämmin.


Niin, että hyvää joulua mulle! Ja teille kaikille muille myös! <3

2 kommenttia:

 1. Viskoosi on luonnonkuitu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmasti osittain oikeassa, viskoosihan valmistetaan selluloosasta, yleisimmin raaka-aineena käytetään koivun tai kuusen sellua. Valmistusprosessi on kuitenkin monimutkainen; se vaatii kemiallisia ja fysikaalisia keinoja. Ehkä tämän takia viskoosi mielletään mieluummin keinokuiduksi?
   http://kaspaikka.fi/materiaali-ja-kuluttajatieto/tekstkuitu.html
   Yllä olevasta osoitteesta löysin taulukon, jossa lisää kuitujen jaottelusta.
   Toivottavasti ei mennyt hifistelyksi :)

   Poista