sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Suut makeeks marengilla


Perjantaina rentouduin ja kotoilin ja leivoin marenkeja. Parhaalla marenkiohjeella ikinä! Olen saanut sen vuosia sitten tuttavaltani.

Tällä ohjeella luvataan noin 50 kpl marenkeja.

1 rkl maissijauhoja
1 rkl vaniljasokeria (minä käytin vanilliinisokeria)
2 tlk etikkaa
8 kananmunan valkuaista
5 dl sokeria

Maissijauhot, vaniljasokeri ja etikka (kyllä ETIKKA!) sekoitetaan keskenään. Valkuaiset vatkataan vaahdoksi ja tämän jälkeen lisätään pieninä erinä sokeri ja maissijauhoseos koko ajan vatkaten. (Vaahdon pitää olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin.)
Vaahto pursotetaan leivinpaperin päälle kauniina ruusuina ja marenkeja paistetaan 130-asteisessa uunissa noin 45 min.

Minä puolitin ohjeen ja sain noin 35 marenkia ja vaahtoa meni vielä ihan kamalasti hukkaankin, koska mun kalliskallis Tupperwaren pursotin on niin huono!Alkutilanne oli tässä. Sain onnekseni eroteltua munat ilman suurempaa kohellusta - yhtään kuorenpalaa ei tipahtanut valkuaisten joukkoon. Tämä on tärkeä seikka, sillä muuten vaahtoa on vaikea saada kovaksi. Kannattaa myös muistaa, että kulhon ja vatkainten pitää olla täysin kuivat, muuten ei tule vaahtoa.
 

Ohje sanoo, että marengit pitäisi nostaa paistamisen jälkeen uunista pois ja jäähdyttää foliolla peitettynä. Minä tein homman helpommin ja avasin uunin luukkua ja annoin marenkien jäähtyä rauhassa sammutetussa uunissa. Tuli hyviä tällä(kin) tavalla. Ja kuten näkyy, ennen paistamista marengit ovat puhtaanvalkoisia, mutta saavat uunissa kauniin beigen sävyn.Tällä ohjeella marengin sisälle jää herkullinen pehmeä kohta, joka on kuin karkkia. NAM!

5 kommenttia:

 1. Suosittelen, aivan SAIRAAN hyviä! :)

  VastaaPoista
 2. Hei! Löysin blogisi sattumalta! :)

  Mistä lähteestä ohje mahtaa olla peräisin? Jossain toisessa blogissa oli juttua, että reseptin kirjoittajalta / keksijältä täytyisi kysyä lupa ennen julkaisemista, jos siis ei ole oma tai tavallinen (perus)resepti.

  T: Essi

  VastaaPoista
 3. Hei Essi!
  Valitettavasti en kyllä osaa kertoa reseptin alkuperää sen tarkemmin. Sen verran tiedän, että jossain Porin koulussa (Kuninkaanhaka ?) yläastelaiset ovat näitä tehneet kotitaloustunnilla ja minä sain reseptin opettajan tytöltä.

  VastaaPoista
 4. Resepti vaikuttaa kyllä makoisalta, voisin itsekin kokeilla! Laitapas joskus blogiisi myös muita ohjeita, joita olet kokeillut! Pidän siitä, että kuulen muiden mielipiteen ohjeesta ennen kuin itse kokeilen :)

  Nätti blogi sinulla!

  T: Essi (taas)

  VastaaPoista
 5. En ole mikään jauhopeukalo, mutta katsotaan jos joskus julkaisisin jotain helppoja ja hyväksi havaitsemiani ohjeita.
  Niin ja kiitos!

  VastaaPoista