sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Tulkoon joulu

Yleensä olen aina paistanut ensimmäiset hakaristit (hei ihan oikeesti ruotsalaiset, joku raja!) joulutortut itsenäisyyspäivänä, mutta tänä vuonna en ehtinyt, sillä olin juhlimassa yksiä tupareita 6.12. Siispä tämän joulun ensimmäiset tortut paistettiin eilen. Kutsuimme siskot kylään, lämmitimme saunan ja paljun, teimme tortilloja (siis siskot teki, sillä minä lilluin +40°C paljussa saatuani kaksoset nukkumaan) ja jälkkäriksi paistettiin joulutorttuja ja lämmitettiin glögiä. Yöllä vielä katseltiin yhdessä leffaa.
Voi mikä ihana ilta!

Tuli niin joulufiilis.

Mukit olisi tietysti voinut valita hiukan vuodenajan mukaan, mutta onhan vihreäkin yksi jouluväri. Kaapissa tosin olisi ollut ihan oikeitakin joulumukeja, sillä kartutin tänä(kin) vuonna muumimukikokoelmaamme antamalla miehelle kausimukin isäinpäivälahjaksi. Kai se jouluinen repertuaari päätyy sitten pöytään viimeistään aattona.
 
Kyntteliköt mies kaivoi kaapista tänä vuonna toooosi aikaisin. Yleensä olen laittanut ne paikoilleen vasta ihan muutamaa päivää ennen joulua, kun kaikki siivoukset on saatu valmiiksi. Kyntteliköt kuitenkin valaisevat keittiötämme niin kauniisti, että olkoot nyt ikkunalla poikkeuksellisesti jo näin aikaisin.

Ulkolyhdyissä on palanut tuli koko syksyn.
Tuijissa loistavat jouluvalot alkavat vedellä viimeisiään, sillä tuijat ovat kasvaneet hurjasti siitä kun ne vuonna 2009 istutimme kotimme etupihalle. Silloin talon alkuaikoina valot olivat kuin jenkkipihasta konsanaan, kun 120 lampun sarjalla sai peiteltyä melkeinpä koko tuijan. Katsotaan nyt sitten ensi talvena, että lisääntyykö valot vai lyheneekö tuijat...

Poitsujen joulukalentereistakin on jo avattu kahdeksan luukkua.
Juhlien juhla on ihan nurkan takana.

Rauhallista ja tunnelmallista toista adventtia koteihinne!

4 kommenttia:

 1. Sait uuden lukijan =) tervetuloa meitä seuraamaan tutipuu2012.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan Lindiz, mukavaa että liityit lukijakseni! :)
   Kävinkin jo vierailulla blogissasi ja varmasti tulen seurailemaan teitä jatkossakin. Kivalta näytti blogisi!

   Poista
 2. yks ja kolme jotain sellaista20. joulukuuta 2013 klo 17.35

  Hei. Teillä oli kivan tuntuinen päivä/ilta. Ja todella kauniita sekä jouluisia kuvia olet ottanut. Olen myös joulu-ihminen ja rakastan kynttilöiden tunnelmaa ja lämpöä. Lapsiperheessa pitää toki olla varovainen elävän tulen kanssa. Mukavaa kuulla myös että siskosi auttoivat tortilloissa näin joulu kiireiden keskellä. Olen kuullut että itse valmistamasi ruoka maistuu urealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tumppi, sulla on ollut hirveen tylsää perjantai-iltana! Mutta makoisat naurut sain. :DDDDD
   Niin ja hyvää syntymäpäivää ja nimpparia myös!

   Poista