lauantai 14. heinäkuuta 2012

Suvisalaatti


Tämän kesäisen "perunasalaatin" ohjeen bongasin uusimmasta Yhteishyvän Ruokalehdestä (7/12). Oikein maukas ja ruokaisa ateria, ei tarvitse kaverikseen välttämättä muuta kuin vihreän salaatin.

Näin se tehdään:

1 kg uusia perunoita
1/2 purjoa (sipulin ystävä ei turhaan puolittele)
1 ruukku tilliä
kahden limen mehu (yksi riittää)
2 rkl oliiviöljyä
1 prk tonnikalaa (öljyyn säilöttyä)

Keitä perunat ja lisää purjo perunoihin, kun ne ovat vielä lämpimiä. Lisää tilli, lime(i)stä puristettu mehu ja oliiviöljy. Valuta tonnikalasta öljy, murenna haarukalla ja lisää perunoihin. Salaatti on parhaimmillaan haaleana tai täysin kylmänä.

Omassa perunamaassakin vihertää jo kivasti. Yllä olevan salaatin perunat eivät kuitenkaan vielä ole omasta maasta.


Perunankukkia odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti