keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kesäinen ja jazzahtava Pori

Olipa viime viikolla eräs kaunis torstaipäivä. Meidän koko perhe pakkasi kimpsunsa ja kampsunsa ja lähti ihan ensimmäistä kertaa Pori Jazz Kids Festivaleille. Mies piti oikein vapaapäivän; mutta voih, Jazz Kidsit loppuivat jo keskiviikkona, sillä torstaina alkoivat varsinaiset konsertit.

Eipä meidän perhe tästä masentunut. Kiertelimme kaupungilla. Pori on parhaimmillaan kesällä - ja juuri jazzien aikaan. Silloin täällä on elämää yhden viikon ajan. Muut 51 viikkoa vuodesta onkin sitten melko hiljaista...


Istahdimme Porin parhaaseen luonaskahvilaan Cafe Steineriin. Söimme maukkaat lounassalaatit ja ihastelimme väenpaljoutta. Juuri tällaisena päivänä minä haluan istua katukaffilassa ja katsella ihmisiä. Plussaa on tietysti hyvä ruoka. Salaatin päälle otin ison kahvin ja reilun palasen karpalo-juustokakkua. 


Lounaan jälkeen halusin shoppailla. Ja tein sen sitten niin eksoottisessa paikassa kuin H&M. Tarkoituksenani oli etsiä joitakin kivoja kesäjuttuja pojille, mutta loppuviimeksi en edes käynyt lastenosatolla. Vaan paljon sieltä lähti vaatetta matkaan - itselle. Murphyn laki: kun et etsi mitään tiettyä, löydät varmasti kaikkea sopivaa ja paljon. Jos olisin jotakin etsinyt, olisin takuulla palannut kotiin tyhjin käsin.  


Kävimme välillä kotona ja palasimme illalla vielä jazzkatukierrokselle. Jo kadun alkupäässä näytti täydeltä.


Kuumailmapalloja voi bongailla jazzien aikaan siellä sun täällä.
Harvinainen, valuraudasta valmistettu Keski-Porin kirkon kirkontorni jäi lehmusten taa, mutta 72 metrin korkeuteen kohoava risti näkyy puiden takaa.


Rannassa piti kuvauttaman itseä ja poikia. Ilta-aurinko paistoi häikäisevän kauniisti.


Keskellä jazzkatua oli edelleen täyttä.


Kaikennäköisiä "herkkuja" oli myynnissä.

Vaan löytyipä minunkin herkkujani! The British Fudge Companyn fudgeja.


Isäntä suostui oitis kuvaan. Hän on ilmeisesti poseerannut ennenkin, niin vaivattomasti se sujui!


Makuja oli niin paljon, että kaikkien maistelemiseen olisi mennyt liian monta päivää ja liian monta kaloria.


Kuvatessani isännän vaimo tuli jututtamaan minua. Hän halusi poimia mielestään eksoottisimmat maut ja antaa ne minulle lahjaksi. Olin niin otettu! Yksi niistä oli Sex on the Beach, tiedättehän sen drinkin. Se oli vähän liian imelää minun makuuni.
Lähtiessämme rouva vielä huikkasi, että minun olisi kannattanut tulla kamerani kanssa aamulla: silloin pöytä on kuulemma täynnä makeisia. Hei, tämä oli aivan tarpeeksi täynnä minulle!


Kävelimme puistoon ja istahdimme puistonpenkille maistelemaan ilmaisia fudgejamme. Pojat pitivät kaikkein eniten seksistä rannalla.

Olipas meillä mukava päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti