tiistai 1. toukokuuta 2012

Rock-henkiset ylioppilaskutsut

Muistatteko vielä nämä ylioppilaskutsut?


Asia meni niin, että jokin aika sitten minulta tilattiin kutsut rock-henkisen nuoren miehen ylioppilasjuhliin. Aikaisemmin esittelemäni kortit olivat esimerkkikortteja, joista tilaaja valitsi mieluisimman ja siitä sitten yhdessä muokkasimme juuri oikean näköisen uudelle ylioppilaalle.

Lopullisesta kutsusta tuli tämän näköinen:


Tein kutsut neliönmuotoiselle korttipohjalle. Taustan harmaassa desing-paperissa on puunsyyn kaltaisia kuvioita. Paperin reunat kävin läpi harmaalla leimasinmusteella. Hopeisten ääriviivanauhojen päälle liimasin kohotarroilla kuvat, joihin olin embossannut Reprintin leimalla (sopivasti ehkä vähän vappuhenkisetkin) valkolakit. Kutsu-teksti on käsinkirjoitettu, valkoisella geelikynällä ja omalla käsialalla.


Vertailun vuoksi kuva koevedoksesta ja lopullisesta kutsusta. Vaikka kortti ei loppuviimeksi muuttunut asettelultaan ollenkaan, niin lopullisesta versiosta tuli mielestäni kovasti tyylikkäämpi ja juhlavampi. Aikaisemmassa kortissa lakit oli leimattu valkoisella leimavärillä embossauksen sijaan. Mustalla taustalla valkoinen leimaväri jää niin hailuksi, että se näyttää jo melkein harmaalta. Kutsu-teksti oli hopeinen ääriviivatarra.Tilaajalla oli selkeä raami kutsuille: rock-henkiset, joissa ei ole mitään pientä ja hempeää ja saa olla vaikka kokonaan mustavalkoisetkin. Toiveet helpottivat suunnittelutyötäni huomattavasti.


"Tilaajalahjaksi" halusin tehdä kutsujen mukaan onnittelukortin ylioppilaalle. Samaa rock-henkisyyttä pyrin saamaan tähänkin korttiin kutsujen tyyliin.


Tumman taustapaperin päälle liimasin kaksi riviä hopearuutuista washi-teippiä. Päälle laitoin hopeisen nauhan, joka peittää hyvin teippien saumakohdan. Lakit leimasin hopeanhohtavalle kartongille mustalla leimavärillä ja samalle kartongille kirjoitin gaudeamus igitur :n käsin.

Lähetettyäni kaikki kortit jo eteenpäin huomasin, että onnittelukortissa luki gLaudeamus igitur. Fail! Olipas noloa! Mistä minä sen ällän mukaan tempaisin? Olisi kai ollut mukava antaa uudelle ylioppilaalle yksi ylimääräinen laudatur.
Yllä näkyvä uusi kortti oikealla kieliasulla on jo pistetty muiden korttien perässä matkaan.

Lämmin kiitos tilauksestasi Preferita !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti