maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kesä tuli kuudessa tunnissa

Takana on aivan mahtava, upea, ihmeellinen, minun ja miehen kahdenkeskinen loma Dubaissa. Valtava ikävä oli poikia, sitä en voi kieltää. Olen kuitenkin onnellinen, että lomasuunnitelmat muuttuivat muutamaa päivää ennen lähtöä ja pojat jäivät mummulaan. He olisivat kärsineet 38 asteen kuumuudesta, tehokkaista ilmastoinneista, silmiin, nenään ja hengitysteihin tunkeutuvasta hiekkasumusta, lentokoneessa olemisesta...

Mennäänpä kohteeseen. Dubai oli u-pe-a paikka! Jo siitä(kin) syystä, että siellä pystyi kätevästi yhdistämään kaupunki- ja rantaloman. Shoppailumahdollisuudet olivat uskomattomat (mies parka). Tekemistä ja näkemistä riitti ihan kaikille ja kaiken ikäisille. Kaupunki on rakennettu niin, että sieltä ei tarvitse lähteä pois, jos haluaa jotakin kokea. Kaikki on saatavilla ja mahdollista, jopa lasketteleminen hiihtokeskuksessa.

Meitä ei lumi ja jää kiinnostanut, mutta me...

...ihailimme upeaa arkkitehtuuria,


jjjj

herkuttelimme,kuvasimme ja kuolasimme ökyautoja,
uimme ja rantailimme,

 

 

pukeuduimme abayaan,


haukoimme henkeämme vesishow:ssa,

poseerasimme upeissa paikoissa...


...ja tarttuipa matkalta mukaan yksi rehveä sheikkikin. Ihan kotiin asti toin tämän tuliaisen.

Dubai on erittäin siisti ja turvallinen. Yhdistyneet arabiemiirikunnat jakautuvat seitsemään emiraattiin, joista tunnetuimmat ovat Abu Dhabi (suurin) ja Dubai. Dubaissa asuu n. 8 miljoonaa asukasta, joista vain n. 900 000 on alkuperäisiä emaraatteja. (Alkuperäisasukkaita kutsutaan siis emAraateiksi.) Kaikki muut yli 7 miljoonaa maahanmuuttajaa (suurin osa Intiasta, Pakistanista, Taiwanista, Kiinasta, Koreasta, Filippiineiltä, Indonesiasta ja muista Aasian maista) ovat Dubaissa vain työssä. Kun työt loppuvat, kotimaa kutsuu. Tästä syystä kaupungin työttömyysprosentti on 0. Jos työpaikan menettää esimerkiksi kunniattoman käyttäytymisen tai lainrikkomuksen perusteella, olet 24 tunnin kuluessa lentokentällä matkalla sinne, mistä olet tullut. Kätevää, ihailtavaa, jopa kadehdittavaa. Ymmärrätte myös varmaan, miksi rasismi on hyvin vieras termi.

Alkuperäiskansasta, emaraateista, pidetään erityisen hyvää huolta. Heille terveydenhuolto ja kouluttautuminen on täysin ilmaista. He saavat viisinkertaista palkkaa ulkolaiseen verrattuna samasta työstä. He omistavat kaikista Arabiemiraateissa olevista yrityksistä 51%. He saavat valtiolta häälahjaksi 75000 dirhamia mennessään naimisiin ja tontin ja talon saadessaan esikoisensa. Tästä syystä he myös ovat varakkaita. Usein luullaan, että öljy on emaraattien loputtoman rikkauden salaisuus, mutta tosiasiassa öljyn osuus bruttokansantuotteesta on vain 8 prosenttia. Alkuperäiskansat ovat aikanaan rikastuneet myymällä mm. mausteita ja helmiä. Opin matkalla niin paljon. Kerrottavaa riittäisi pienen kirjan verran. Minä lopetan tähän.
Paitsi sen vielä sanon, että sheikki tarkoittaa viisasta miestä ja kaikkia hallitsijasuvun miesjäseniä vauvasta vaariin ja pikkuserkusta isosetään kutsutaan sheikeiksi.

3 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia reissultanne:) Alkoi tehdä mieli Dubaihin....

  VastaaPoista
 2. Wau, hienoja kuvia!

  Olen uusi bloggaaja ja etsin kävijöitä blogiini. Käythän katsomassa uuden blogini osoitteesta:
  http://avecvaish.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Kiitos Päivi R ja anonyymi. On ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka, suosittelen lämpimästi.

  Anonyymille toinen kiitos blogivinkistä, kävin tutustumassa. Mielenkiinnolla seuraan blogisi kehitystä. :)

  VastaaPoista