keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Ihana ensimmäinen isänpäiväaamu

Perheessämme vietettiin viikonloppuna ensimmäistä isänpäivää. Halusin, että omassa lapsuudenkodissani vallinnut perinne tuhdista, isän vielä nukkuessa katetusta aamupalasta tulee perinne myös meidän kodissamme. Siksipä leivoin edellisenä iltana makean ja suolaisen piirakan isälle (josta veimme maistiaiset myös papalle ja ukille). Olen kamalan huono (ja laiska) leipuri, varsinkaan täytekakut eivät ole alaani. Tästä syystä makeana piirakkana oli rahka-valkosuklaa-marjahyydyketorttu, jota ei tarvitse laittaa uuniin. Suolaisena piiraana oli savulohi-purjopiirakka, jonka ohje löytyy Yhteishyvän ruokamaailmalehdestä nro 3/10, ja josta en huomannut ottaa kuvaa.

Ohjeen hyydykekakkuun löysin myös Yhteishyvän ruokamaailmasta, lehdestä nro 8/07. Vaikka en leipomisesta ja ruuanlaitosta kovasti pidäkään, olen jostain syystä säästänyt KAIKKI ruokamaailmat viimeisen viiden vuoden ajalta! En edes omista irtopohjavuokaa, johon kakku olisi pitänyt tehdä ja siksi hyydytin kakun Teeman korkeareunaiseen vuokaan (josta sitä oli piinallisen vaikea leikata). Mutta sehän ei tietysti makua muuttanut.


Pohjaksi torttuun tuli perinteinen kaurakeksipohja. Valkoinen osio on rahka-tuorejuustoyhdistelmä, jota on maustettu valkosuklaalla ja sitruunamehulla. Ennen päällisen tekoa kakkua piti hyydyttää jääkaapissa muutaman tunti, jotta marjat eivät uppoa rahkaseokseen. Marjojen sekaan laitettiin mehua ja liivatetta. Käytin Marlin Vital multivitamiinijuomaa , joka on mielestäni parasta punaista mehua. Ja kakku oli todella hyvää, sai kehuja ihan kaikilta isiltä, jotka sitä maistoivat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti