perjantai 19. lokakuuta 2012

Neulottu vauvamekko

Olen neulonut pienen vihreäsävyisen mekon jo joskus ennen omien lasteni syntymää. Kun omat vauvat syntyivät, jäi mekko tietysti käyttämättä, koska sain kaksi poikaa.

Elokuussa syntyi siskontyttöni. Hän oli juuri sopivan pieni tälle melkein nukkekokoiselle mekolle. Tietysti kääräisin mekon pakettiin ja annoin vauvalle lahjaksi.Ohje on Moda-lehdestä, mutta numeroa en valitettavasti muista, sillä lehti oli minulla aikanaan lainassa.

Mekko on neulottu Novitan Nallesta kolmosen puikoilla, väreinä Kukkakedon kielo ja puhtaanvalkoinen. Neulomani mekon koko taisi olla 56, mutta jostain syystä lankavalinta ja käsialani pienensivät sen kokoon 50. Takaosaan jätettiin neuloesssa lovi vetoketjulle. Mielestäni vetoketjut ovat vauvanvaatteissa epäkäytännöllisiä, ja siksi laitoinkin tilalle kaksi vihreää nappia.Suloisenmuotoiset hihat ja hiukan pystyyn nouseva, helmineulottu kaulus ovat mielestäni mekon kaunein osa. Helmineulosta on myös hihansuissa ja helmassa.


Mekko pääsi ensimmäisen kerran käyttöön vasta viime viikonloppuna, kun olimme Helsingissä juhlimassa siskonpoikani ristiäisiä. Nätti mekko nätillä vauvalla!
Sunnuntaina juhlitaan tämän neidin ristiäisiä, ja vihdoinkin saamme tietää hänen nimensä. Vanhemmat ovat pitäneet sen visusti salassa tähän asti. Veikkaukseni nimestä on muuten jotain mekon väriin viittaavaa, arvaattekos?

Ihanaa, tänään on perjantai ja telkkarista tulee tämän hetken paras ohjelma, Vain elämää! Olen aivan rakastunut ja täysin koukussa kyseiseen sarjaan, varsinkin kun ohjelmaa tähdittävät kaksi suurta idoliani Kaija Koo ja Pertti Neumann. Tänään on vieläpä Nipan päivä, en millään jaksaisi odottaa iltaan asti! Kahdeksasta puoli kymmeneen mua ei saa häiritä, ettäs tiedätte! ;)

Ihanaa viikonloppua blogini lukijoille!

2 kommenttia:

 1. Onpas ihana mekko :)! Ja niin sopivan kokoinenkin! Minkä nimen poika sai? En olekaan sitä vielä kuullut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekko on tosiaan suloinen ja voi vitsit, niin pieni! Ohje on lehdestä, jota silloin joskus lainasin sulta.
   Pojasta tuli Otto. <3

   Poista