perjantai 9. elokuuta 2013

Kieputivetkuti ja putsputi

Viimeistä viedään, lomaviikkoa nimittäin. Palaan kuitenkin loman alkutunnelmiin tässä postauksessa.

Kun lomani alkoi, lähdin ensimmäisenä lomapäivänä käymään Tampereella. Yllätys, yllätys! Tämä taisi olla viides kertani tänä vuonna?


Minä, kaksi siskoani ja veljeni suuntasimme Särkänniemeen. Matka tehtiin "aikuis"seurassa, jotta minäkin pääsin laittamaan pääni pyörälle.


Vai voiko 11-vuotiasta pikkuveljeä vielä sanoa aikuiseksi? No joka tapauksessa 2-vuotiaita ei huolittu mukaan. He pääsivät lomailevan papan hoitoon. Miehellä oli vielä työpäivä, joten hänkin oli poissa matkasta.

Half Pipe oli seurueen mielestä huvipuiston paras laite ja siinä piti rampata kerta toisensa jälkeen. Minä en uskaltanut mennä kuin kahdesti. Ja vaikka kuinka ponnistelin ja yritin olla rohkea, niin molemmilla kerroilla silmäni menivät väkisin kiinni. Tuntui, että ylös noustessaan lauta lentää pois jalustastaan...

Koiramäessä pääsin samaan kuvaan Killen ja Elsan kanssa.

Koiramäen apteekissa myytin melliä.


Neljän porukka oli tosi hyvä, sillä pääsimme aina pareittain kaikkiin laitteisiin, eikä kenenkään tarvinnut mennä yksin. Vaikkapa tähän legendaariseen Troikaan.
Tiesittekö muuten, että Troika on Särkänniemen vanhin laite? Se on pyöritellyt ihmisiä jo vuodesta 1975 lähtien. Ilmankos en muista aikaa ennen Troikaa! ;)

Sää oli epävakainen, välillä paistoi ja välillä yllämme oli todella mustia pilviä. Pari isopisaraista, onneksi lyhyttä, sadekuuroakin saimme niskaamme. Tai toisen alta kerkesimme juuri pois lähimpään ravintolaan, jossa päätimme syödä lounaan.

Paikka oli pizzeria Pelle. Täytyy kyllä sanoa, että 14,20 on melkoisen kova hinta huonosti lämmitetystä pakastepizzasta.

Jälkkäriksi pikkuveli halusi hattaraa. Me aikuiset joimme pystykahvit.

Lounas sulateltiin Metkulassa. Ehkä pizza oli sittenkin hyvää, koska se kasvatti näin pitkät sääret?

Lopuksi otettiin kunnon kylvyt. Minä nössöilin taas ja tyydyin ottamaan valokuvia. En halunnut kastua enää enempää, sillä se toinen sadekuuro oli kastellut meidät lähes läpimäriksi. Toisaalta, mitä väliä sen enää olisi ollut, kotiin kun oltiin lähdössä?
---

Ensimmäinen lomaviikko vierähtikin sitten suursiivousta tehdessä. 
Jotenkin minusta vain tuntuu, että loma ei ala, jos koti ei ole viimeisen päälle puts plank. 

 Minä ja sisko siivottiin sisällä viisi, ihan oikeasti, v i i s i päivää. Meillä taisi olla aika likaista...


Mies pesi terassillamme kaiken sohvasta mattoihin.


Pihamme oli melkoinen kuivattamo kaiken tämän jälkeen. Onneksi aurinko paistoi ja oli todella kuuma, kaikki kuivui salamannopeasti.


Ja voi miten ihanaa, suorastaan euforista, oli palata Suomi-tourilta putipuhtaaseen kotiin. Sellaista reissultapaluun pitäisi aina olla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti